Csirkeaprólék - leves és ünneplés
sponsored links
A mai ünnepre kokárda habcsókokat szerettem volna készíteni, amit már a tavaly kinéztem, most megjelent a Kifõztük új számában is, sajnos nem sikerült elkészíteni, mert az üzletben elfogyott a sûrített tej, és már nem volt kivel a Városból hozatni. És tejem sem volt otthon, hogy megpróbáljak házi sûrített tejet készíteni.
Mi ma az ünnep alkalmával szobrot avattunk, Deák Farkas mellszobrát, aki részt vett a szabadságharcban, és itt nyugszik a nyárádandrásfalvi családi temetkezési kertben, mert édesanyja révén kötõdött Andrásfalvához.
Felvonult a 15. Mátyás Huszárezred V. századának Havad községi Hagyományõrzõ Csapata is, ami szerintem az ünnepség egyik fénypontja volt.
Ha süti nem is készült az ünnepre, de egyik barátnõm egy csodaszép, gyöngybõl készített kokárdával örvendeztetett meg. Kati, itt is köszönöm.
Így most egy még a múlt héten készült egyszerû leves receptjét hoztam, Gergely Éva könyvébõl.
Hozzávalók:
- 1 csirke aprólékja(fej, lábak, szárnyvégek, máj , nyak, szív, zúza), nálam csak 2 szárny, maradék szárnyvégek, zúza, kicsontozáskor megmaradt húsosabb csontok
- 1 kis fej hagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem ...