Csirkeaprólék leves metélttésztával
sponsored links
Csirkeaprólék leves metélttésztával
Bár nem Újházy-tyúkleves (Újházi-tyúkhúsleves), de azért finom. Ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- csirke aprólék vegyesen, farhát, nyak, szárny, láb, belsõségek (kb 75 dkg)
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
gyökér (fehérrépa) zöldjével - 1/2 karalábé levelével
- 1/2 új zeller levelével
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- chili paprika
- 1 db vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 1 bögre metélttészta
- 1 l víz
- 4 db chili tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit, zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.
Az aprólékot bõ vízben felteszem fõni, fûszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját, majd hozzáadom a zöldségeket. Lassú tûzön puhára fõzöm.
Közben sós vízben megfõzöm a metélttésztát.
Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, teszek rá chilipaprikát.