Csirke és zamat avagy Sárgás, pompás, klasszikás

2018-03-04

sponsored links

Lényegében erre a étere is írhatnám, hogy klasszikus, igaz nem felénk, de klasszikus, és én így készítem 





CSIRKE PILÁF
Hozzávalók:
5-6 db csirke felsõcomb
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 dkg mazsola
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
4-5 szem szegfûszeg
1 db babérlevél
kurkuma
bors, só
(bors helyett lehet chili)
Párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy az ízesítésnél, babérlevelet és szegfûszeget is használunk.
A csirke felsõcombokat kicsontozzuk és felkockázzuk (igény szerint a bõrét leszedhetjük, én naná, hogy nem tettem).
A vöröshagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt combhúst.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és amikor a hús finoman lepirult, ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, kurkumával színezzük, ?ízesítjük?, vízzel felöntve pörkölt módján fõzzük, az elsõ forráskor belekeverjük a fagyos borsót, az utolsónál pedig a mazsolát.
Szépen rotyogatva, készre fõzzük, úgy, hogy annyi szaftja legyen, ami épphogy! ellepi, az így kapott ragunkat, ezután beleforgatjuk a kész, illatos, ízes rizst, és már tálalhatjuk is.
 (A kurkumának nincs sok, túl erõs íze, ennek hiányában, használhatunk fûszerpaprikát, de csak óvatosan, hogy ne legyen a piláfunk, pörkölt jellegû; ha viszont curry-vel színeznénk, akkor arra ügyeljünk, hogy a curry, egy fûszerkeverék, tehát ölég jellegzetes íze van !!!)

FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!   





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s