Csirke és tök avagy Tudják, hogy tökös vagyok

2017-09-06

sponsored links

Valószínûleg elterjedt, hogy tökös csávó vagyok.
...mert a tökök jönnek, kapom, ahogy kapom, adom, de ezt már mondtam egyszer, és szerintem még fogom, ha már egyszer jönnek a tökök.  
Különben meg, nó koment ?















TÖKÖS-PAPRIKÁS CSIRKERAGU, 
   KRÉMSAJTTAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db kisebb, zsenge fõzõtök (kb. 80 dkg)
50 dkg paprika
1 fej vöröshagyma
2 db natúr tömlõs sajt (vagy tejszínes)
friss kapor
kömény
fûszerpaprika
liszt
4 adag hajdinakása
A csirkemellet centis kockákra daraboljuk, és így járunk el a megtisztított, kimagozott tökkel, a kicsumázott paprikával és a hagymával is, a kaprot felaprítjuk.
Egy serpenyõben, forró zsiradékon elkezdjük a hús pirítását, ahogy elveszti nyers színét kifehéredik, hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk tovább.
Amikor már szépen pirul, jöhet a paprika és a tök, amikkel szintén néhány percig pirítjuk még, majd megsózzuk, köménnyel ízesítjük, és meghintjük kevéske fûszerpaprikával, elkeverjük és felöntjük 2 deci vízzel, és nagyjából 10 percig fõzzük, rotyogtatjuk. Aztán legyengítjük, belekeverjük a sajtot, az aprított kaprot, jól összeforraljuk, lisztszórásos sûrítéssel kívánt állagúra sûrítjük, bár szerintem nem kell, hogy "túl szaftos" legyen, ellenkezõ esetben akinek úgy jobban tetszik, habarhatja is. Ügyeljünk arra, hogy a tök kellemes roppanós maradjon!
Közben elkészítjük a hajdinakását, és forrón tálaljuk a raguval.










Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s