Csirke és sertés avagy Nagy találkozások... furcsa kézfogás

2017-11-07

sponsored links

Elvileg ez így van falun is (ahol még van) jól megfér egymás mellett csirke, és a sertés.
Amikor pedig összetalálkoznak, akkor valószínû kezet fognak, és így segítenek egy másnak; és az a más, most én vagyok.
No, akkor pacsi, és jó étvágyat ?















FÜSTÖLT TARJÁVAL
  TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
     TEJSZÍNES BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db, kb. 15 dkg csirkemell
15-20 dkg füstölt tarja (vékonyra szeletelve)
80 dkg burgonya
1 db Kápia paprika
2 dl tejszín
1.5 dl fehérbor (vagy víz)
majoránna
lestyán
bors, só
A csirkemelleket, egy éles, és hegyes késsel felszúrjuk, úgy hogy az oldalát ne bökjük ki.
A szeletelt, füstölt tarját picikét megtépdessük, majoránnával és borssal megszórjuk, majd ügyesen beletömködjük a felszúrt csirkemellekbe, kívülrõl sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõben olívaolajon, pici lángon, fedõ alatt, szép lassan, oldalanként 3-4 percig elõsütjük. 
Ezután felöntjük a borral, és szintén lassan, fedõ alatt kb.15 percig pároljuk, közben megforgatjuk, szükség szerint bort vagy vizet önthetünk még alá, de ne! fõzzük.
Amikor ez az idõ is eltelt, ráborítjuk a tejszínt, beleszórjuk, a közben felkockázott Kápia paprikát, és csak úgy mint az elõzõekben, szép lassan, sûrûre összeforraljuk; tálalásig lefedve tároljuk.
Közben a burgonyát, megpucolva, tetszõlegesen feldarabolva, sós vízben megfõzzük.
Tálalás elõtt, a csirkemelleket kiszedjük a tejszínes szaftból, és felszeleteljük; a burgonyát, pedig összemelegítjük a szafttal, lestyánnal, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/11/...

sponsored links

Keres?s