Csirke és pikáns avagy Egyszerûen, de jól
sponsored links
A nagy titok, abban rejlik, hogy minél egyszerûbben kell összeválogatni az alapanyagokat és ízesítõket, és az sem baj ha néha ez meglepõnek tûnik.
CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN,
PÁROLT HAJDINÁVAL
CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN,
PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 ek. mustár
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
petrezselyemzöld
chili (pehely)
só
olívaolaj és vaj
hajdinakása
A csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolaj és vaj keverékén, finoman megpirítva, elõsütjük, megsózzuk. A serpenyõbõl kiszedve, fóliával letakarva, félre rakjuk.
A tejfölt és a mustárt, 2 dl vízzel kikeverjük.
A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk.
A visszamaradt zsiradékon 2 evõkanál lisztet elkavarunk, (ha a szükség úgy kívánja ,pici olajat adhatunk hozzá) felöntjük a tejfölös-mustáros vízzel, elkavarjuk simára, visszarakjuk bele a hússzeleteket, és lassan forralva sûrûre fõzzük. Közben aprított chilivel ízesítjük, és a petrezselyemzölddel frissítjük.
(Ízlésünknek megfelelõen hígíthatjuk, vagy sûríthetjük.)
Párolt hajdinával tálaljuk, de természetesen, más köret is megfelel.