Csirke és pikáns avagy Egyszerûen, de jól

2017-09-26

sponsored links

A nagy titok, abban rejlik, hogy minél egyszerûbben kell összeválogatni az alapanyagokat és ízesítõket, és az sem baj ha néha ez meglepõnek tûnik.















CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN, 
           PÁROLT HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
4 ek. mustár
4 ek. tejföl
2 ek. liszt
petrezselyemzöld 
chili (pehely)
olívaolaj és vaj
hajdinakása
A csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolaj és vaj keverékén, finoman megpirítva, elõsütjük, megsózzuk. A serpenyõbõl kiszedve,  fóliával letakarva,  félre rakjuk.
A tejfölt és a mustárt, 2 dl vízzel kikeverjük.
A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk.
A visszamaradt zsiradékon 2 evõkanál lisztet elkavarunk, (ha a szükség úgy kívánja ,pici olajat adhatunk hozzá) felöntjük a tejfölös-mustáros vízzel, elkavarjuk simára, visszarakjuk bele a hússzeleteket, és lassan forralva sûrûre fõzzük. Közben aprított chilivel ízesítjük, és a petrezselyemzölddel frissítjük.
(Ízlésünknek megfelelõen hígíthatjuk, vagy sûríthetjük.)
Párolt hajdinával tálaljuk, de természetesen, más köret is megfelel.

















Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s