Csirke és kukorica avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem
sponsored links
Errõl nincs nincs mit mondani....
Meleg van, nagyon meleg...
Mi lesz itt nyáron ?
Ilyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípõs.
Azért egy ici-picit lehet az.
MEXIKÓI CSIRKERAGU, ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dob. kukoricakonzerv
2 db kápia paprika
2 db babérlevél
1 tk. õrölt fahéj
1 p. tejföl (150g)
1 ek. liszt
fûszerpaprika
majoránna
só
A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a csirkehúst, és néhány percig együtt pirítjuk.
Ezután megsózzuk, meghintjük egy kis fûszerpaprikával, elkavarjuk, babérlevéllel, majoránnával és a fahéjjal ízesítve, valamint vízzel felöntve 25-30 percig fõzzük.
Közben a megtisztítjuk a újkrumplit, és a csirkemellhez hasonlatosan feldaraboljuk; a kápia paprikákat is felkockázzuk, majd a kukoricakonzervekkel együtt a csirkéhez adjuk; készre, puhára fõzzük.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá, illetve chilivel is ízesíthetjük, bár azért, mert mexikóinak mondjuk, nem kötelezõ, hogy csípõs legyen. Szerintem.