Csirke és csípõs avagy A haragos olasz
sponsored links
Erre ébredtem: Csípõs és tészta.
Aztán egyszer csak dél lett.
...és még csípi is ?
MÉRGES PENNE,
CSIRKÉVEL ÉS CUKKINIVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
50 dkg csirkemell
30 dkg paradicsom
1 db cukkini (kb. 20dkg)
4 ger. fokhagyma
6-8 db ecetes csípõs pepperóni
(méretétõl ill. az erõsségétõl függõen)
2 dl vörösbor
4 ek. balzsamecet
kakukkfû
só
olívaolaj
Parmesan vagy Grana Padano sajt
Aztán egyszer csak dél lett.
...és még csípi is ?
MÉRGES PENNE,
CSIRKÉVEL ÉS CUKKINIVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
50 dkg csirkemell
30 dkg paradicsom
1 db cukkini (kb. 20dkg)
4 ger. fokhagyma
6-8 db ecetes csípõs pepperóni
(méretétõl ill. az erõsségétõl függõen)
2 dl vörösbor
4 ek. balzsamecet
kakukkfû
só
olívaolaj
Parmesan vagy Grana Padano sajt
A tésztát kifõzzük.
Közben a csirkemellet a penne-hez hasonlatos csíkokra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A cukkinit szintén csíkokra vágjuk, és a csirke közé szórjuk.
A fokhagymát gyufaszál vastagságúra, a paradicsomot pedig kis kockákra daraboljuk.
Amikor a hús és a cukkini, már szépen pirul, hozzáadjuk a fokhagymát, aztán egy perc elteltével a paradicsomot is. Megsózzuk, kakukkfûvel ízesítjük, és meglocsoljuk a balzsamecettel. Egy-két percig így pirítjuk, hogy a balzsamecet kicsit karamellizálódjon, aztán felöntjük a borral, a pepperónit felkarikázzuk, hozzáadjuk, és szép lassan sûrûre visszaforraljuk a szaftját.
A kifõtt penne-t beleforgatjuk a raguba, forrón, egy jó adag sajttal a tetején tálaljuk.