Csirke és csicsóka avagy Gondolom nem az
sponsored links
A humor, a vicc sok mindenre jó.
Például, jól kitudjuk magunkat vágni, "kényes" kérdésekbõl; mondjuk, ezzel azért vigyázni is kell!
A minap a következõt hallottam:
-Te Laci, tudod mi az a csicsóka?
-Hát....., gondolom, nem egy mondóka!?
Hát nem, de ha igazából érdekel a VITAL.HU -n olvashatsz róla bõvebben.
CSIBERAGU, CSICSÓKÁVAL
ÉS LASKAGOMBÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg csicsóka
40 dkg laskagomba
15 dkg koktélparadicsom
2-3 ek. citromlé
kakukkfû
chili pehely
só
olívaolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra, vagy csíkokra vágjuk.
Csicsókát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk és felhasználásig hideg vízben tartjuk.
A laska gomba erõsebb, "keményebb" szárrészét levágjuk a többi részt pedig csak lazán kézzel, csíkokra tépkedjük.
Olívaolajon elkezdjük a csirkefalatok sütését, pirítását.
Amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk a feldarabolt, és lecsepegtetett csicsókát, 3-5 perecig együtt pirítjuk, aztán jöhet a laskagomba is. Kevergetve, rázogatva addig sütjük amíg a csicsóka eléri a kívánt puhaságot (itt sem árt ha, hanem kellemes roppanós marad).
A koktélparadicsomokat mérettõl függõen félbe vagy negyedekbe vágjuk és ragunkhoz szórjuk, megsózzuk, kakukkfûvel és chili pehellyel ízesítjük, pá r perc alatt készre fõzzük, az utolsó pillanatokban citromlével még pikánsabbá varázsoljuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!