Csirke és brokkoli a revolution dayre
sponsored links
Az elõírt szabályokat ugyan nem tartottam be 100%-osan, de azért egész ütõs kis kompozíció sikeredett a megszokott brokkoli, csirkemell párosból (mondjuk, épp nem az, amit tegnap ígértem:)
Írhatnám, könnyû, ha az ember receptbõl dolgozik, de, mert sosem tartom be az elõírásokat, nem lenne egészen igaz. De nehéznek tényleg nem nehéz elkészíteni ezt a töltött-"bundás" csirkét, és a garnírungot se.
Az ihletadó recepteket a Mesterszakács májusi számából kölcsönöztem. Csak itt-ott csavartam egyet-egyet. A legszimpatikusabb spárgás ételleírást brokkolisra adaptáltam, a hús esetében több mindent variáltam, csereberéltem.
Kezdem a körettel:
A tegnap bemutatott apró brokkolit megszabadítottam a szárától, majd forrásban lévõ bio ételízesítõs, szódabikarbónás vízben elõfõztem, blansíroztam, majd félretettem, míg a szósz készült.
Ehhez: zsemle helyett a jó múltkorában sütött master mixes english muffinomat bányásztam elõ a mélyhûtõbõl, kiengedtem, kockára vágtam. Felöntöttem light tejjel, adtam hozzá 1 ek light tejfölt és fõzõtejszínt, sót, borsot, majd az egészet ...