Csirke vajas morzsával, málnaszósszal

2014-05-31

sponsored links



Ismét a kertemben található zöldfûszerekbõl, és zöldségekbõl indultam ki, mert ezzel már meg is van az ízesítés, meg a köret. Házi zsemle, gyümölcs mindig van nálam a fagyóban, így már csak hús és vaj kellett ehhez az észbontóan finom, és szép menühöz.
Persze nemsokára jön a málnaszezon, akkor majd friss málnát használunk.

Hozzávalók (6 személyre):

  • 3 csirkemell
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 zsemle (teljes kiörlésût használtam)
  • 1 evõkanál petrezselyemzöld
  • 1 evõkanál metélõhagyma (vagy zöldhagyma)
  • 1 evõkanál majoránna
  • 2 evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • só, õrölt bors
A málnaszószhoz:
  • 20 dkg málna
  • 5 dkg cukor (nyírfát használtam)
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 1 csapott evõkanál étkezési keményítõ
  • csipetnyi só

Elkészítése:

  • A zöldfûszereket megmossuk, apróra vágjuk, majd a vajjal összekavarjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • Késes aprítóban morzsára aprítjuk a zsemlét (esetleg ledaráljuk), ezután a fûszeres vajhoz kavarjuk.
  • Megmossuk a húst, mindeniket félbevágjuk, és sóval, borssal befûszerezzük.
  • Egy serpenyõben felforrósítjuk a zsiradékot, majd a csirkemelleket 1-1 percig sütjük mindkét oldalukon.
  • Ezután tûzálló tálba helyezzük, rátapasztjuk a vajas-fûszeres morzsát, majd 200 fokos sütõben 15-20 percig sütjük, amíg szép piros lesz a tetején a morzsa, a hús pedig szaftos. Ha tovább sütjük, a hús kiszáradhat.
  • Közben elkészítjük a málnaszószt. Egy kisebb edényben a málnát a cukorral, meg egy csipet sóval felforraljuk, majd 2-3 percig fõni hagyjuk. Összeturmixoljuk.
  • A keményítõt elkeverjük a hideg tejszínnel, hozzáadjuk a málnához, és összeforraljuk.
  • A húst szeletekre vágva, málnaszósszal, és friss zöld salátával fogyasztjuk. 
Megj: Krumpliköretet is készíthetünk mellé.
A fûszerek természetesen változhatnak, ízlésünknek megfelelõen.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/05/csirke...

sponsored links

Keres?s