Csirke- vagy pulykaragu tésztához
sponsored links
Ez egy gyerekbarát recept, tuti, hogy bármelyik gyerkõc szívesen eltünteti a tányérjáról, fõleg, ha egy adag friss tésztával tálaljuk. Régebben darált sertés és marhahús (50-50%) keverékébõl készítettem, aztán kipróbáltam csirkével, és bejött. Lehet felesben is keverni a csirkét pulykával, vagy csak magában pulykahúsból, mindenki ízlése szerint eldöntheti. Az alaprecept a híres bolognai ragu, mi magyarok inkább mártásnak hívjuk, az olaszok ragunak. Én praktikusan mindig nagyobb adagban készítem, majd mikor kihûlt, eldobható mûanyag poharakba adagolom, így egy pohár elég lesz 2 fõre, majd lefagyasztom. Nagyon kényelmes, mert csak egy kevés friss tésztát, vagy akár szárítottat kell hozzá fõzni, kikapni a frigóból, be a mikróba (mûanyag pohár nélkül persze) és máris ott gõzölöghet egy kiadós, zöldségekkel és husival teli fogás a tányérunkon.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 600g csirkemell (pulykamell vagy comb) csont nélkül
- extraszûz olívaolaj
- 3-4 zellerszár
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma ...