Csirke vadász módra
sponsored links
Egy német szakácskönyvben találtam receptet - Hähnchen Jägerart.
Nagyon megtetszett ezért a hétvégén el is készítettem a családnak.
Az eredeti recept fehérbort ír, azonban ez nem volt itthon, így vörösbor került bele, de így is nagyon finom volt.
Hozzávalók: 2 filézett csirkemell, fél csokor petrezselyem, 25 dkg gomba, só, bors, 50 ml fehérbor, 100 ml csirkehús alaplé, 200 ml tejszín, olíva olaj, 1 zacskónyi Spätzle tészta (Aldi-ban találtam)
A csirkemellet csíkokra, a petrezselymet és a hagymát pedig apróra vágom. A gombát megtisztítom, majd szeletelem.
Serpenyõben kevés olívaolajon a gombát megpirítom. Félreteszem. Ezután a serpenyõbe ismét kevés olíva olajat teszek és a csirkemellet szintén világosbarnára pirítom. Közben fûszerezem sóval és borssal. Hozzáadom a hagymát, amit néhány percig együtt sütök a hússal. Ezután felöntöm a fehérborral. Néhány perc után mehet bele a csirkehús alaplé és a tejszín. Felforralom és meghintem petrezselyemmel.
A Spätzle tésztát a csomagoláson jelzett módon készítem el. A végén érdemes egy kis vajjal meglocsolni, majd petrezselyemmel megszórni.