CSIRKE TIKKA MASALA

2014-04-14

sponsored links


A közös kreatív fõzés következõ állomásához értünk, pontosan az utolsó elõttihez. Ezúttal én voltam olyan szerencsés, hogy megmondjam mi legyen a fõétel, amit elkészítünk. Mivel nekem nagy kedvencem a Csirke Tikka Masala- de teljes valójában csak Angliában szerettem ennyire bele -szerettem volna megtudni, hogy a másik 3 bloggerina hogyan formálja saját ízlésére. Pontosan annyi féle képpen készítik mint egy jó gulyáslevest. Én egészen pontosan így. Kókusztej nélkül, sok paradicsommal és tejszínnel. 

A receptet a Bon Appetit magazinból kölcsönöztem.




Hozzávalók:

6 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi friss gyömbér
4 tk kurkuma
2 tk garam masala
2 tk õrölt koriander
2 tk õrölt római kömény
1 db chili
2 db babér levél
150 gr görög joghurt
1 ek só
1 kg csirkemell filé
3ek olaj
1 közepes fej hagyma
2 ek paradicsompüré
6 db cardamom
400 gr (1 konzerv ) hámozott paradicsom konzerv
150 ml tejszín
frissen vágott koriander



  1. Meghámozom a gyömbért, majd finomra reszelem. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, majd összekeverem a gyömbérrel, kurkumával, garam masalával, korianderrel és a köménnyel. 
  2. A johurtot egy nagyobb tálba öntöm, hozzáadom a fûszerkeverék felét, a sót és alaposan átkeverem.
  3. A csirkét megtisztítom, és nagyobb csíkokra vágom. Hozzáteszem a joghurtos keverékhez és úgy átkeverem, hogy a joghurt befedje a csirkét mindenhol. Legalább 2 órára, még jobb ha egy egész éjszakára hûtõbe teszem érlelõdni. 
  4. Egy serpenyõben az olajat felhevítem, hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Amikor elég puha hozzákeverem a paradicsom pürét, a cardamomot és a maradék fûszerkeveréket. Kb 4-5 percig hagyom lassú tûzön fõni, majd hozzáadom a paradicsomot. Újabb 5-10 percig fõzöm, közben elkezd besûrûsödni. Ezután akiveszem a kardamom hüvelyeket és az egészet késes robotgépbe töltöm, vagy botmixerrel pürésítem. 
  5. Hozzáöntöm a tejszínt, visszateszem az egészet a serpenyõbe majd forrásig melegítem. Ekkor hozzáadom a babérleveleket és 30-35 percig fõzöm, amíg sûrû, krémes mártást kapok. 
  6. Közben elõmelegítem a grillsütõt. A csirke csíkokat rácsra helyezem, de elõtte kibélelem az alatta lévõ tálcát alufóliával. Kb 10 percig a grill alatt tartom. Ennyi idõ alatt nem sül át teljesen a csirke, csak kap egy szép külsõ kérget. Ezután hozzáadom a mártáshoz és 5-8 perc alatt készre fõzöm. 
  7. Naan kenyérrel vagy  párolt rizzsel melegen tálalom. 









Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2014/04/cs...

sponsored links

Keres?s