Csirke sütése

2011-09-26

sponsored links

Nézzük hogyan süssünk csirkét!

Hát, ahogy csak eszünkbe jut. Lássunk egy néhány módozatot:

Són sült csirke

1 grillezni való csirke úgy 1- 1,5 kg nagyságú
1-1,5 kg só

vegyünk egy grill csirkét, mossuk meg, szárogassuk fel a bõrérõl a vizet, a hasüregébõl is itassuk fel egy papírtörlõvel. A hasüregbe ha szeretnénk, tegyünk egy egész almát- vagy hagyjuk üresen.
Vegyünk egy serpenyõt, aminek nem mûanyag a füle, hanem fém, úgy legalább 3-4 újjnyi magas a pereme, ezt töltsük meg egy másfél kiló sóval. Erre a sóra fektessük rá a csirkét a hátával a sóba, kössük össze a két combja végé egy cérnával, vagy spárgával, tegyük be a sütõbe és süssük meg. Kezdetben 150 fok körüli hõmérsékleten süssük, majd 45-50 perc múlva vegyük feljebb a tüzet és süssük ropogósra a bõrét. (rásegíthetünk légkeveréssel)

A csirkét elõre nem kell besózni fûszerezni, egyáltalán semmit se kell vele csinálni, csak a sóra rátenni és megsütni. Ropogós, kellõen sós és ízes lesz.

Sütés után a sót kidobjuk a serpenyõbõl.

Zacskóban sült csirke

1-1,5 kg grillcsirke

bors
esetleg ezek helyett csirke fûszersó
1 nagy két kilós barna papírzacskó

A csirkét megmossuk, felitatjuk róla, belõle a vizet besózzuk, megborsozzuk, vagy a csirke fûszerrel beszórjuk, ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2011/09/...

sponsored links

Keres?s