Csirke saslik avokádókrémmel

2018-04-25

sponsored links


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • a páchoz: 3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál mustár, só, õrölt bors;  
  • az avokádókrémhez: 1 érett avokádó, 2 evõkanál joghurt, 1 evõkanál extraszûz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, kevés citromlé, só, õrölt bors
  • a tálaláshoz: citrom szeletek, metélõhagyma

Elkészítése: 

  • A páchoz valókat összekavarjuk. 
  • A húst megmossuk, kockra vágjuk, és alaposan megforgatjuk a marinádban. Legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hûtõszekrénybe helyezzük. 
  • Ezután fanyársakra húzzuk, majd grillrácson, szénen megsütjük. 
  • Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a többi összetevõt, és összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.

Tipp: A nyársak mellé néhány elõfõzött, kettévágott krumplit, vagy fõtt kukoricát is a grillrácsra helyezhetünk. A hús mellé kitûnõ köret lesz.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/04/csirke...

sponsored links

Keres?s