Csirke saslik avokádókrémmel
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell filé
- a páchoz: 3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál citromlé, 1 teáskanál mustár, só, õrölt bors;
- az avokádókrémhez: 1 érett avokádó, 2 evõkanál joghurt, 1 evõkanál extraszûz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, kevés citromlé, só, õrölt bors
- a tálaláshoz: citrom szeletek, metélõhagyma
Elkészítése:
- A páchoz valókat összekavarjuk.
- A húst megmossuk, kockra vágjuk, és alaposan megforgatjuk a marinádban. Legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hûtõszekrénybe helyezzük.
- Ezután fanyársakra húzzuk, majd grillrácson, szénen megsütjük.
- Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a többi összetevõt, és összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.
Tipp: A nyársak mellé néhány elõfõzött, kettévágott krumplit, vagy fõtt kukoricát is a grillrácsra helyezhetünk. A hús mellé kitûnõ köret lesz.