Csirke, panír, töltelék avagy Finom vasárnap
sponsored links
Rövid leszek, mert ez nem rétes; de legalább olyan finom.
FALUSI TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 db, 15 dkg csirkemell
5 dkg parasztkolbász
5 dkg húsos szalonna
1-2 paprika
1 db lilahagyma
80 dkg újburgonya
1 cs. petrezselyemzöldje
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A töltelékhez valókat, apró kockákra daraboljuk.
A csirkemelleket ügyesen felvágva, kiterítjük, megklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A töltelék hozzávalóit, egységesen elosztjuk a hús szeleteken (akár össze is keverhetjük egy tálban), majd a húsokat összehajtjuk, és a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bõ olajba kisütjük.
Petrezselymes újkrumplival tálaljuk.
(A petrezselymes krumpli készítésekor, befejezõ mozzanatként, egy kevéske vizet, húslevest, vagy épp tejet szoktam alá löttyinteni, de csak annyit, ami 1-2 pillanat alatt el is forr, viszont megtöri a krumpli ?szárazságát? és egy enyhe ?szaftosságot? kap tõle. Természetesen ügyelve arra, hogy ettõl még ne essen szét a krumpli.)