Csirke házi felvágott
sponsored links
Nálunk a hideg ételek igen népszerûek. Mindig is nagy probléma, hogy milyen adalékmentes húsfélét tudok a családnak prezentálni. Ebbõl a megfontolásból készítettem csirkecomb felsõbõl egy “felvágottat”, mely nagy sikert aratott. A napokban olvastam egy hasonló ötletet, de már meg nem tudom mondani, hogy hol?!
Hozzávalók:
- 2 kg csirkecomb felsõ – filézve és bõr nélkül használva (Csirkemellet is használhatsz, de én nem szeretem, mert nagyon száraz hús!)
- 3 db tojás
- Fûszerezés -, mely lehet teljesen egyéni és alkalmanként változó. Részemrõl most: 1 ek. só, 1 tk. bors, 1 ek. paprika és 1 ek. fokhagyma por
- Kacsazsír a borításhoz-sütéshez!
Elkészítés:
- A csirkecombokból húslevest fõzünk, majd amikor megpuhultak a combok, akkor kivesszük a lébõl és hagyjuk kihûlni. A lé marad alaplének, melyet szintén hagyjuk kihûlni és dobozoljuk, mélyhûtsük.
- Amikor már lehet dolgozni a combokkal, akkor kiszedjük a csontokat és porcokat a húsból, különválasztjuk a bõrt.
- A húst könnyedén lehet kézzel vagy villával, avagy mixer segítségével pépesíteni.
- A húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a fûszerket, és alaposan összekeverjük.
- Zsírpapírral kibélelt formában süssük ki a felvágottat. Hosszúkás bordázott kuglóf formát használtam!, de a forma lehet bármilyen. A zsírpapírt kevés kacsazsírral kenjük be és a fûszeres-tojásos húst egyengessük a formába. A hús tetejét is kenjük be a kezünkkel – kacsazsírral. A kacsazsír nagyon finom további ízt fog jelenteni!
- Elõmelegített sütõben 160 fokon kb. 25 perc alatt fog aranybarnára sülni a húskészítmény.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!