Csirke feketeretekkel
sponsored links
Gasztronómia szempontból a tél végi, kora tavaszi idõszak a legnagyobb ellenségem, ilyenkor már és még szinte semmilyen friss alapanyaghoz nem lehet már hozzájutni. Egy szóval könnyen jellemezhetõ: spleen. Szerencsére néhány, a leveszöldségen, krumplin túl is értelmezhetõ hazai zöldségféle elérhetõ ilyenkor is, ezek közül az egyik kedvencem a feketeretek. Tipikusan randa és finom kategória, az élelmezési célokon túl a népi gyógyászatban is használják pl. a megfázásos betegségek kezelésében, illetve az emésztést segítõ hatásai miatt. Ezúttal egy könnyû, gyors vacsora keretében filézett csirkecombokat sütöttem, ehhez adtam a feketeretket köretként.
Hozzávalók (2 adag)- 2 db csirkecomb
- só, bors, olívaolaj
- 1 feketeretek
- 30 g vaj
- 100 ml csirke- vagy tyúkhúsleves
- 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél ...