Csirke fekete szezámmal és salátával
sponsored links
Nagyon könnyen meg tudja az ember állni, hogy ne egyen húst, ha nem kívánja, de mi van akkor, ha hetente egyszer mégis azt fogyaszt. Még mindig az a véleményem, hogy a szervezet úgyis jelez, hogy mi után nyúljon az ember fia, lánya.
Az történt, hogy a vacsorára várt vendégem 2 után telefonált, hogy nem lenne-e alkalmatlan, ha most ugrana fel, így nem ezt a csirkét kapta, hanem azt, ami éppen terítéken volt. Így késõbb készítettem el ezt a könnyû indiai fûszerezésû csirkét. A 7 fajta fûszer miatt nevezném indiainak, de felsorolom õket, és eldönthetik jól gondolom-e a dolgot: kurkuma, római kömény, curry, chili, koriander, gyömbér, fahéj.
Szeretem így együtt is, és külön-külön is õket. A kurkuma fogyasztást kötelezõvé is tenném, hiszen ritka sok jó tulajdonsága van, így rendkívül egészséges fûszerként tartja számon a világ.
Ismert az ízületei gyulladásokra, egyéb gyulladásokra, érszûkületre, kelésekre, plakkokra gyakorolt jó hatása.
Furcsának tûnhet, hogy salátával tálalom, de korábban már fogyasztottam rizst.
Hozzávalók: 2 adaghoz
Húshoz :
- 20-25 dkg csirkemell filé
- 2 ek olíva olaj ...