Csirke fekete szezámmal és salátával

2012-06-15

sponsored links



Nagyon könnyen meg tudja az ember állni, hogy ne egyen húst, ha nem kívánja, de mi van akkor, ha hetente egyszer mégis azt fogyaszt. Még mindig az a véleményem, hogy a szervezet úgyis jelez, hogy mi után nyúljon az ember fia, lánya.
Az történt, hogy a vacsorára várt vendégem 2 után telefonált, hogy nem lenne-e alkalmatlan, ha most ugrana fel,  így nem ezt a csirkét kapta, hanem azt, ami éppen terítéken volt. Így késõbb készítettem el ezt a könnyû indiai fûszerezésû csirkét. A 7 fajta fûszer miatt nevezném indiainak, de felsorolom õket, és eldönthetik jól gondolom-e a dolgot: kurkuma, római kömény, curry, chili, koriander, gyömbér, fahéj.
Szeretem így együtt is, és külön-külön is õket. A kurkuma fogyasztást kötelezõvé is tenném, hiszen ritka sok jó tulajdonsága van, így rendkívül egészséges fûszerként tartja számon a világ.
Ismert az ízületei gyulladásokra, egyéb gyulladásokra, érszûkületre, kelésekre, plakkokra gyakorolt jó hatása.
Furcsának tûnhet, hogy salátával tálalom, de korábban már fogyasztottam rizst.

Hozzávalók: 2 adaghoz

Húshoz :

  • 20-25 dkg csirkemell filé 
  •   2 ek olíva olaj ...

Folytats a blogon ... viragzorozmaring.blogspot.com/2012/06...

sponsored links

Keres?s