Csirke fejtett babbal
sponsored links
Tervezzük, hogy hamarosan elköltözünk ebbõl a lakásból, ahol jelenleg élünk, ezért mindig eltervezem, hogy kihasználok mindent a mélyhûtõbõl, aztán valahogy csak pótlom. A bab ott ült már egy idje, amikor még a fiam minden héten fejtett babot fõzetett magának és ette reggel, délben, este. Ez a vonzódás a hüvelyesekkel elmúlt, így a bab ott szorongott a húsok között. Ennek így véget vetettem.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkéket 3 db fél csirkemell enyhén megsóztam, borsoztam és betekertem baconbe. Fogvájóval megtûztem a két végét, hogy ne tekeredjen le. Két kanál olajat felforrósítottam és a baconos csirkéket minden oldalukon hirtelen megpirítottam, majd kiszedtem õket. Helyükbe a felkockázott hagyma ment. Megdinszteltem és hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát. A csirkedarabokat visszatettem az edénybe, megfûszereztem. A sárgarépát megtisztítottam, felkockáztam. Ugyanígy tettem a szárzellerrel. Ezeket is a csirke mellé dobtam, amit a fejtett bab követett. 1-2 percig együtt sütöttem õket, majd megszórtam 3 kanál liszttel, amit újabb 1-2 percig pirítottam, végül felöntöttem egy dl fehérborral .Beletettem a babérlevelet és a rozmaringot. A lét addig forraltam, míg besûrûsödött és a bor alkoholtartalma elpárolgott. Hozzáöntöttem az alaplevet, lefedtem és a 160 fokra elõmelegített sütõbe tettem és 2,5-3 óra alatt lassan puhára pároltam.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 8 dkg bacon
- 2 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szl halványító zeller
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kg fejtett bab
- 1 tk só
- 1 kk frissen õrölt bors
- 1 kk chilipehely
- 3 babérlevél
- 2-3 nagyobbacska rozmaringhajtás
- 3 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 0,5 l csirke alaplé
Elkészítése:
A csirkéket 3 db fél csirkemell enyhén megsóztam, borsoztam és betekertem baconbe. Fogvájóval megtûztem a két végét, hogy ne tekeredjen le. Két kanál olajat felforrósítottam és a baconos csirkéket minden oldalukon hirtelen megpirítottam, majd kiszedtem õket. Helyükbe a felkockázott hagyma ment. Megdinszteltem és hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát. A csirkedarabokat visszatettem az edénybe, megfûszereztem. A sárgarépát megtisztítottam, felkockáztam. Ugyanígy tettem a szárzellerrel. Ezeket is a csirke mellé dobtam, amit a fejtett bab követett. 1-2 percig együtt sütöttem õket, majd megszórtam 3 kanál liszttel, amit újabb 1-2 percig pirítottam, végül felöntöttem egy dl fehérborral .Beletettem a babérlevelet és a rozmaringot. A lét addig forraltam, míg besûrûsödött és a bor alkoholtartalma elpárolgott. Hozzáöntöttem az alaplevet, lefedtem és a 160 fokra elõmelegített sütõbe tettem és 2,5-3 óra alatt lassan puhára pároltam.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.