Csirke-Cukkini Alfredo (lowcarb)
sponsored links
Legyen könnyû a szíved. Legyen könnyû az étked. Tedd félre a szénhidrátot. Amikor hidegebb lesz. Azt hinné az ember, hogy nehéz a tészta féléktõl akár csak ideiglenesen is, de búcsút venni. Mitõl lakik akkor jól az ember? Mi lesz akkor a körettel? Ez a recept arról szól, hogy miként lehet új, családi kedvencet alkotni úgy, hogy tényleg nem hiányzik belõle a tészta. Mert azt hiszed, benne van :) Recept a nagyszerû delish magazin oldaláról. Pappardelle liszt és tojás nélkül.
Hozzávalók:
- 3 közepes, fiatal cukkini
- 2 ek. extraszûz olívaolaj
- 50 dkg csirkemell filé
- só
- frissen õrölt fekete bors
- olasz fûszerkeverék (rozmaring, oregánó, majoranna,koriander, stb)
- 2 gerezd fokhagyma, pucolva, aprítva
- 180 ml zsíros tejszín
- 250 gr natúr krémsajt vagy mascarpone
- 100 gr reszelt parmezán vagy más zsíros sajt
- apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
- Zöldséghámozó segítségével "pappardelle-t" készítünk a megmosott, meghámozott cukkinikbõl. Hosszanti irányban, a hámozóval vékony, ujjnyi széles "tészta" csíkokat hasítunk le. A közepén lévõ magokat nem csíkozzuk bele. Egyenként papír törlõre fektetjük õket és félretesszük kicsit késõbbre.
- A csirke mellet csíkokra vágjuk, és mindkét oldalát sóval, borssal és olasz fûszerekkel fûszerezzük. Serpenyõben 1 ek. olajat hevítünk majd a csirke darabokat, mindkét oldalukon, ropogósra sütjük pár perc alatt. Szintén félretesszük kicsit késõbbre.
- A serpenyõben maradt fûszeres zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék egy kanál olívaolajat. Felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és üvegesre pirítjuk 1 perc alatt. Hozzákeverjük a tejszínt, a krémsajtot és kevergetés közben felforraljuk. Jöhet bele a reszelt sajt, só és bors ízlés szerint. További 3-5 percig fõzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon.
- A forró krémbe beleforgatjuk a sült csirke darabokat, a cukkini pappardelle-t. Kicsit összemelegítjük, de nem fõzzük újra. Megszórjuk vágott petrezselyemmel. Frissen tálaljuk, kínáljuk.