Csirke comb zöldségekkel
sponsored links
Igy jár az a 2 nagy csirke comb, amelyik véletlenül kimarad a nagy fõzésbõl. S miután tegnapra már fõtt a kuktákban az ebéd, így gondolva egyet, következett egy páckészítés, de nagyon egyszerû ám, s irány a sütõzacskó, majd a hûtõ. Ma délelõtt mentek a sütõbe, 150 fokon egy órahosszáig készültek. Nem éppen a leglátványosabb tál, de hogy nagyon finom volt az biztos.
Egy tálkában kikevertem 1 evõkanál házi paprika krémet és egy mokkás kanál chilli krémet, amihez 1 mokkáskanál bazsalikomot, 1 mokkáskanál oregánót, kevés sót, és egy kis fehér, és fekete borsot adtam. Jól kikevertem és rákentem a combok mindkét oldalára.
A bekent combokat egy sütõzacskóba raktam, s mellé a köretet, ami
1 db óriási alma
1 db narancs
1 db cukkini
1 db piros és
1 db fehér paprika
5-6 szál zöldhagyma szár (tavasz óta a fagyasztóban volt)
4 db nagyobb sárga répa
Az egészet meglocsoltam egy kevés szõlõmag és egy kevés tökmag olajjal, s befújtam fehér és fekete szõlõ balzsamecettel.
A zacskó száját lezártam és egy jó bõ éjszakát a hütõben várta a sütést.
Ez volt az indítás
Reggelre aránylag szépen összeértek.
150 fokos sütõben (lassú sütéssel) 1 óra alatt elkészültek.
A hús finom puha, a zöldségek finomak, amolyan jó kis ress roppanósak. Egyszóval finom!