Csirke-burger
sponsored links
Szeretünk a szabadban tartózkodni, ilyenkor pedig fontos, hogy legyen valami finom harapnivaló is. Jópofa, finom és laktató falatokat is készíthetünk szendvicsnek, például ilyen mackákat, a gyereksereg biztosan díjazni fogja :)
Hozzávalók:
A zsemléhez:
- 50 dkg kenyérliszt
- 7,5 dkg folyékony vaj
- 3 tojássárgája
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztõ
- 1,5 teáskanál só
- 1 evõkanál méz
- 1-2 teáskanál fûszerpaprika
- 36 lenmag vagy chia mag a szemeknek
A töltelékhez:
- kb 70 dkg csirkemell
- 1-2 evõkanál méz
- 3-4 evõkanál olaj
- 1 cukkini
- 9 evõkanál majonéz
- 18 tetszõleges salátalevél
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A tésztához az élesztõt elmorzsoljuk, majd a mézzel 1-2 dl lanygos tejbe kavarjuk. Összekavarjuk a lisztet sóval, paprikával, a tejet pedig a tojássárgájával.
- Egy nagy tálban összekavarjuk száraz, meg a folyékony hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. 8-10 perc dagasztás után a tálat letakarjuk, és lanygos helyen 1 órán át kelesztjük.
- A tésztát 19 egyforma részre osztjuk, és midneniket enyhén lisztezett felületen gömbölyûre formázzuk, átgyúrjuk. Egyik gombócot kinyújtjuk, és 18 orrot, valamint 36 fület vágunk belõle.
- Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket, mindeniket lekenjük vízzel, felragasztjuk a malac-orrot, illetve a füleket. Magból szemet teszünk, majd 30 percig pihentetjük.
- 200 fokos sütõben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Közben a húst megmossuk, szûrazra töröljük, és 18 darabra felszeleteljük. Serpenyõben olajat hevítünk, és sóval, borssal megszórva, megsütjük a húst. A végén rácsurgatjuk a mézet, és kissé hagyjuk megkaramellizálódni. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a szeletekre vágott cukkinit. Megmossuk a salátát.
- A zsemléket kettévágjuk, megkenjük majonézzel, majd kirakjuk hús szeletekkel, salátával, és cukkinivel. Beborítjuk a zsemle másik felével.