Csipkelekváros-balzsamecetes sertéstarja
sponsored links
Hozzávalók:
1 - 1,2 kg sertéstarja (csont nélkül)
3 nagy hagyma
2-3 evõkanál csipkelekvár
5-6 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál balzsamecet
1 mokkáskanálnyi õrölt gyömbérpor (vagy használhatunk friss gyömbért is- nekem nem volt itthon)
6 duci gerezd fokhagyma
kevés burgonyakeményítõ
só, bors
olaj
A tarját megmostam, szárazra töröltem, felszeleteltem, kicsit kiklopfoltam, a széleken pár helyen bevágtam, hogy ne kunkorodjon fel majd sütésnél. Sóztam, borsoztam és megszórtam mindkét oldalukon burgonyakeményítõvel.
Egy teflonserpenyõben kevés olajon megpirítottam a félkarikákra vágott hagymákat, majd kiszedtem egy mélyebb tepsire.
A visszamaradt olajon (ha kevés kell hozzá önteni keveset) hirtelen megsütöttem az elõkészített hússzeleteket mindkét oldalukon majd ráraktam a tepsiben levõ hagymára.
A lekvárt, szójaszószt, apróra vágott fokhagymát, balzsamecetet, gyömbért egy tálkában összekevertem és egy kanállal egyenletesen rálocsoltam a húsokra. Pici vizet öntöttem alá. Alufóliával lefedtem a tepsit. 200 fokos elõmelegített sütõbe tettem, fél óra után az alufóliát levettem és tovább sütöttem míg szép piros és puha nem lesz a hús. Közben néha meglocsoltam a levével (ha kell, pici vizet önthetünk még alá.
Én krumplipürével tálaltam.
A recept ötlete innen (kicsit módosítottam a mennyiségeken).