Csipkebogyós pálmalevél
sponsored links
A csipkebogyó leginkább szárítva, teakeverékekben tûnik fel egy átlagos háztartásban. Aki szedett, vagy megpróbált már csipkebogyót feldolgozni, azt tudja, hogy miért. Kevés ennél embert próbálóbb alapanyag létezik csak. De aki tud durvábbat szóljon. Nem, a ribizli nem az!
Már maga a gyûjtés. Perverz dolog a vadrózsa szúrós ágai közül szedegetni egyesével a bogyókat. Csak úgy mondom, hogy sose találták volna fel a bort, ha a szemeket egyesével kellene szedegetni, nem fürtökben lógna. De ugye csipkebogyóból se készül sok minden. A bogyó alján és tetején levõ nemkívánatos részeket csak késsel lehet eltávolítani talán mondanom sem kell, egyesével. A héja annyira kemény, hogy használhatatlan, a húsa annyira vékony, hogy én szégyellem magam miatta, és a belül lévõ magok, meg azoknak a szõrei olyan sokan vannak, és annyira zavaróak, hogy gyakorlatilag senki se érti minek vannak ott. Na innentõl érdekes mégis nekiállni bármit készíteni belõle. Igazi család összekovácsoló, vagy családot szétzúzó tevékenység bármit is kezdeni a csipkebogyóval, mondjuk egy csúzlicsatán kívül.
Nekem Lára unokatesóm szokott csipkebogyót szállítani, ami úgy néz ki, hogy palackokban sûrû csipkebogyó lét hoz, amit ...