Csipkebogyó-japánbirs víz

2017-10-20

sponsored links

A japánbirs termését eddig még nem igen használtam. Tavaly BioBiától kaptam egy adag szárítottat, és nagyon finom, citromos ízt adott a teáknak. Megszerettem. 
Érik a csipke is. Most, még keményen a legmagasabb a C-vitamin tartalma, azt is érdemes kiáztatni. 



Amióta érik a japánbirs, naponta áztatom ki frissen, darabolva vagy reszelve. Finom, savanykás, illatos ital. Én nem édesítem, de lehetne. C-vitamintartalma magas, hogy pontosan mennyi, még keresem. A kiáztatott gyümölcsöt sem dobtam ki, egyelõre fagyasztva õrzöm, késõbb lekvárféle lesz belõle. Más gyümölccsel is lehet kombinálni áztatáskor, a képen pl. megtört csipkebogyóval együtt áztattam, langyos vízben kedve a (darabokra tört) csipkét, majd lehûlve hozzáadtam a szeletekre reszelt japánbirset. Úgy fél napot áztak együtt a C-vitamintartalmú gyümölcsök. Gyönyörû narancsos színû italt kaptam.

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/10/csip...

sponsored links

Keres?s