Csipke 2.

2011-11-07

sponsored links


Ámbár, ha jól emlékszem, a tavalyi kalandomat nem vágytam megismételni, de ahogy egyre pirosodott és õszült, kezdtem egyre sürgetõbb szükségét érezni a hecsedlifõzésnek. Már szeptember elején elkezdtem nézegetni a bokraimat a jó gazda szemével, és sajnálkozva állapítottam meg, hogy az idén kevesebb a termés. De azért volt. Bokor meg van számolatlan. Csak az idõ kevés mindig. Mindenesetre kivonultunk szüretelni, és sikerült is egy jó adagot leszedni, persze megint nem mértem le, mennyit, olyan 6-7 kg lehetett.
Jó egy hét alatt sikerült feldolgozásközeli állapotba hozni, szóval levagdostam minden kis szemnek a tetejét meg az alját, ráment két ujjam, meg az idegzetem. Egy részébõl az idén is tea lesz, ezt iszom egész évben, nagy megelégedésemre, nyûgös vagyok, ha nem ezt kapom ébredéskor, ezeket még a vagdosás elõtt megmostam, hogy könnyebben tudjam õket szárítani, a nagyobbik részét szántam lekvárnak, azokat szárazon vagdostam, ez azért kellemesebb volt.
Ekkor kellett volna kinyitnom a blogot, és elolvasnom, hogy tavaly hogy csináltam, de az olyan borzalmas volt, hogy még olvasgatnom se volt kedvem, szóval egyszerûen megfõztem lekvárnak pont úgy, ahogy az összes többi ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/11/csipk...

sponsored links

Keres?s