Csiperke gomba póréval és buggyantott tojással
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 20 dkg csiperke gombát alaposan mossál meg – Nagyon szeretem a barna csiperkét, mert egy kicsit “gesztenyés” íze van!
- Vágd fel kisebb darabokra
- Egy nagy szál póréhagyma egy harmadát karikázd fel
- 2 dkg-nyi zsíron, esetleg 0,5 dl víz hozzáadásával – pirítsd zsírjára a hagymát és a gombát
- Tegyél fel 0,5 liter vizet és forrald fel, majd rakj bele 2 evõkanálnyi ételecetet
- Tojásokat (én kettõt készítettem) üss bele pohárba, majd a lobogó ecetes vízbe a pohárból öntsd a tojásokat fõzésre a vízbe – Ezzel a módszerrel a buggyantott tojások garantáltan egyben maradnak!
- Tálaláskor sózd meg a pórés gombát, és szórhatsz rá õrölt borsot, csípõs paprika port, chilit
- A buggyantott tojásokkal fogyaszd!