Csillagpizza
sponsored links
Formázási ötlet innen
Hozzávalók 4 személyre : a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evõkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztõ; a feltéthez: 1 dl pizzaszósz, 10 dkg sonka, 10 dkg kolbász, 12 dkg sajt, 4 paradicsom, színes bors, bazsalikom
Elkészítése: A pizzatésztához az élesztõt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel meg az olajjal és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagyjuk, majd négy részre osztjuk, kör alakúra kinyújtjuk és a szélén meg a közepén 2 cm mélyen, 8 helyen bevágjuk. 15 percig pihentetjük, addig a sonkát, a kolbászt meg a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, félbe majd szeletekre vágjuk. A feltéteket szétosztjuk a pizzákon, megszórjuk a frissen õrölt borssal és pár bazsalikomlevéllel, majd a szélén és a közepén körbe a bevágásokat ráhajtjuk a feltétre. Elõmelegített sütõben , 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.