Csilis csirke fafüllgombával és céklával
sponsored links
Szombat lévén kicsit több az idõm ahhoz, hogy egy kicsit bonyolultabb étel elkészítésébe kezdjek Ami, valahol kísérletezés is, hiszen senkit nem másolok, hanem kedvemre összerakok egy ebédet magamnak!
Egészséges, finom, és vidám ebédet tervezek!
Hozzávalók:
- 12 dkg csirke mell filé
- 4-5 db szárított fafül gomba
- 10-15 dkg fõtt cékla
- 1 csík kaliforniai paprika
- 1 csipet csili õrlemény / én csak 2 csipettel érem be! Imádom a csilit! /
- 1 csipet petrezselyem / kivételesen szárított /
- 1 csipet kukorica keményítõ
- pár szem zöldborsó
- pár szem kukorica
- só
- õrölt fekete bors
- 2 dkg sárgarépa
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk kukorica olaj
- 1 dkg vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- csipet cukor
- 4-5 cseppszójaszósz
Az elsõ lépés a fafülgomba magához térítése! Egy kevés langyos vízzel nyakon öntöm, és ez meg is teszi a dolgát egy kis idõ múlva. Addig elkészítem a csirkés ragut.
A csirkemellet felcsíkozom, majd egy kis kukorica keményítõben megforgatom, és félreteszem.
A zöldségeket összeaprítom. A vöröshagymát, fokhagymát a kis wokban felforrósított kukorica olajban gyorsan megforgatom, majd hozzáadom a többi zöldséget, ezt még pár percig párolom, és azután kiborítom egy tányérba.
A csirkemellet külön pirítom, mert úgy szerintem sokkal finomabb. A wokba nem teszek külön olajat, csak felforrósítom, és mehet is bele a csirkemell, sózom, borsozom, sõt egy pici csili szószt is teszek bele.
Összeforgatom, és 3-4 perc múlva, amikor pirult hozzáadom a zöldségeket. Én szoktam egy pici húslét hozzáönteni, de a víz is tökéletes, ha ezzel nem rendelkezünk. Habár erre nagyon jó ötletem van!!
Amikor marad ki húsleves, akkor a jégkockatartót megtöltöm vele, és ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet!
Már csak a fafülgombát adom hozzá. Jól kicsavarom, és még egyszer átöblítem, csak ezután dobom bele a wokba. Pár csepp szójaszószt, pici cukrot adok az ételhez. Már csak a kóstolás hiányzik.
Imádom ezt a képet!