Csilicsali
sponsored links
Csokinak látszó csípõs csodadesszert, avagy a csilis-csokis kenyérpuding?.
Csak szuperlatívuszokban tudok szólni errõl a bejegyzésrõl. Hogy miért? Ez a cuki név tutira felkelti mindenki kíváncsiságát, és felkapjátok a fejeteket. Ahogy tettem én is, miközben lapozgattam a Konyhakiállításon beszerzett TV Paprika Magazin egy tavaly szeptemberi számát. 25 perc múlva már kanalazhatod is befelé a belül puha, kissé szuflé szerû desszertet. És pusztán 5 percet kellett foglalkoznod vele, a többi a sütõ dolga volt. Ezeket a villámrecepteket pedig általában mindenki szereti. Aki nem, az hazudik? És mindezek tetejébe még finom is. Ha felverünk egy kis tejszínt, és rákanalazzuk, na az már tényleg hab a tortán. Akarom mondani a desszerten?
Ha pedig csak szeretnél némi megmaradt kalácsot, vagy szendvicskenyeret (én inkább a kalácsra voksolok) eltüntetni, hát ebben a formában megteheted. A kalács is elfogyott, és a család is jóllakott?. Te pedig elégedett vagy, mert nem töltötted a fél délutánt a konyhában, és mégis egy mennyei desszertet tettél az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre
4 ek vaj + a formák kikenéséhez
3.3 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
2 ek barna cukor
2 kk vanília kivonat (elhagyható)
2 kiskanál õrölt fahéj (én kihagytam)
1/2 kk õrölt chili
1 csipet só
4 tojás
8 vékony szelet kalács
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra. A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tûzön összefõzzük. Addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.
Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás elõtt 5 percet hagyjuk hûlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.
Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.
Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípõs, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.
Gyere, látogass meg a Facebook-on is!
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. szeptemberi szám
Forró almás pite
Konyhakiállítás 2014. ? Élménybeszámoló
Tonkababos kalács
Kalácspuding
Csak szuperlatívuszokban tudok szólni errõl a bejegyzésrõl. Hogy miért? Ez a cuki név tutira felkelti mindenki kíváncsiságát, és felkapjátok a fejeteket. Ahogy tettem én is, miközben lapozgattam a Konyhakiállításon beszerzett TV Paprika Magazin egy tavaly szeptemberi számát. 25 perc múlva már kanalazhatod is befelé a belül puha, kissé szuflé szerû desszertet. És pusztán 5 percet kellett foglalkoznod vele, a többi a sütõ dolga volt. Ezeket a villámrecepteket pedig általában mindenki szereti. Aki nem, az hazudik? És mindezek tetejébe még finom is. Ha felverünk egy kis tejszínt, és rákanalazzuk, na az már tényleg hab a tortán. Akarom mondani a desszerten?
Ha pedig csak szeretnél némi megmaradt kalácsot, vagy szendvicskenyeret (én inkább a kalácsra voksolok) eltüntetni, hát ebben a formában megteheted. A kalács is elfogyott, és a család is jóllakott?. Te pedig elégedett vagy, mert nem töltötted a fél délutánt a konyhában, és mégis egy mennyei desszertet tettél az asztalra.
Hozzávalók 4 személyre
4 ek vaj + a formák kikenéséhez
3.3 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
2 ek barna cukor
2 kk vanília kivonat (elhagyható)
2 kiskanál õrölt fahéj (én kihagytam)
1/2 kk õrölt chili
1 csipet só
4 tojás
8 vékony szelet kalács
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra. A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tûzön összefõzzük. Addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.
Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás elõtt 5 percet hagyjuk hûlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.
Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.
Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípõs, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.
Gyere, látogass meg a Facebook-on is!
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. szeptemberi szám
Hasonló bejegyzések:
Forró almás pite
Konyhakiállítás 2014. ? Élménybeszámoló
Tonkababos kalács
Kalácspuding