Csilicsali

2014-03-16

sponsored links

Csokinak látszó csípõs csodadesszert, avagy a csilis-csokis kenyérpuding?.

csilicsali

Csak szuperlatívuszokban tudok szólni errõl a bejegyzésrõl. Hogy miért? Ez a cuki név tutira felkelti mindenki kíváncsiságát, és felkapjátok a fejeteket. Ahogy tettem én is, miközben lapozgattam a Konyhakiállításon beszerzett TV Paprika Magazin egy tavaly szeptemberi számát. 25 perc múlva már kanalazhatod is befelé a belül puha, kissé szuflé szerû desszertet. És pusztán 5 percet kellett foglalkoznod vele, a többi a sütõ dolga volt. Ezeket a villámrecepteket pedig általában mindenki szereti. Aki nem, az hazudik? :-D És mindezek tetejébe még finom is. Ha felverünk egy kis tejszínt, és rákanalazzuk, na az már tényleg hab a tortán. Akarom mondani a desszerten? :)

csilicsali

Ha pedig csak szeretnél némi megmaradt kalácsot, vagy szendvicskenyeret (én inkább a kalácsra voksolok) eltüntetni, hát ebben a formában megteheted. A kalács is elfogyott, és a család is jóllakott?. Te pedig elégedett vagy, mert nem töltötted a fél délutánt a konyhában, és mégis egy mennyei desszertet tettél az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre

4 ek vaj + a formák kikenéséhez

3.3 dl tejszín

20 dkg étcsokoládé

2 ek barna cukor

2 kk vanília kivonat (elhagyható)

2 kiskanál õrölt fahéj (én kihagytam)

1/2 kk õrölt chili

1 csipet só

4 tojás

8 vékony szelet kalács

A sütõt elõmelegítjük 175 fokra. A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tûzön összefõzzük. Addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.

csilicsali

Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás elõtt 5 percet hagyjuk hûlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.

Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.



Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípõs, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.

Gyere, látogass meg a Facebook-on is!

Forrás: TV Paprika Magazin 2013. szeptemberi szám




Hasonló bejegyzések:




pite
Forró almás pite


DSCF6996
Konyhakiállítás 2014. ? Élménybeszámoló


tonkakalácskettõ_2
Tonkababos kalács


DSCF6473_2
Kalácspuding




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/03/16/csili...

sponsored links

Keres?s