Csigák édesen és sósan
sponsored links
kakaós és kakaós-diós |
Annyira rabul ejtett Limara kelt kakaós csiga tésztája, hogy minden héten készül nálunk vagy édes, vagy sós változat.
- Az elmúlt hetekben készült kakaós és kakaós diós, - ami annyiban különbözött a sima kakaóstól, hogy feltekerés elõtt a tészta felét a kakaó után jó vastagon megszórtam darált dióbéllel -,
- a következõ héten lekváros-diós - ami ízében leginkább a zserbóra emlékeztetett és úgy készült, hogy a kinyújtott tésztát elõször vastagon megkentem baracklekvárral, majd jó vastagon megszórtam darált dióval, végül pedig szintén jó alaposan porcukorral -,
- tegnap pedig megint sós változat, tejfölös-szalámis - aminek a tésztájából kihagytam a 4,5 evõkanál cukrot, viszont 2 csapott fehér kanál sót tettem bele, a kinyújtott tésztát tejföllel jó vastagon megkentem, és egészen apróra vágott szalámival szórtam meg feltekerés elõtt.
kakaós-diós |
lekváros-diós sülés elõtt és után |
tejfölös szalámis - vakuval és anélkül |