Csigaragu és az éti csiga elõkészítése
sponsored links
Az éti csiga fogyasztásán már egy jó ideje gondolkodtam, de valahogy sehogy sem álltam neki. Addig, amíg némi csapadék után, a férjem be nem állított egy vödörnyivel. (Saját telken szedettekkel.) Hát mit ne mondjak, elsõre egy kicsit bizarr látvány volt, pedig szoktam én is szedni - a tyúkoknak. Ugyanis õk is nagyon szeretik, mivelhogy húst is esznek, ha kapnak, vagy ha találnak. Sõt, a húsa mellett a mésztartalmú csigaházakat is nagy elõszeretettel fogyasztják.
Én a magam részérõl, régebben ettem már csigát Portugáliában, de csak az apróbb csíkos fajtájúból. Emlékeim szerint finom volt, a portugálok ezt is remekül el tudják készíteni. Majdnem minden sörözõben (Cervejaria) találkozhatunk vele, õk elõszeretettel fogyasztják sör mellé, focinézés közben.
Szóval. Most megmutatom az éti csigák elõkészítését az én szemszögembõl, máris két verzióban, fényképekkel illusztrálva. A gyengébb idegzetûek, ha csak a receptre kíváncsiak, akkor görgessenek gyorsan lejjebb! MeGastroMania Éva figyelmébe viszont különösen ajánlom a részleteket is. :)
Elöljáróban az éti csigáról (Helix pomatia):
Magyarországon védett állat, de április 1-tõl június 15-ig szedhetõek a 30 mm-nél nagyobb példányok. Június ...