Csicsókasaláta hónapos retekkel és medvehagymával

2014-03-08

sponsored links

A játszótéri homokozó tele van kis csírákkal. Na nem az ott homokozó gyerekekre gondolok, legalább is nem Rozira. ;) Szóval, tele van kis magokkal, a fene tudja, honnan kerültek oda, de most kicsíráztak. A giliszták is elõmásztak, meggondolatlanul, a kiskorú legnagyobb örömére. Kis naiv szelvényesek, õk még nem tudják?

Én meg leraboltam a piacot. Kezd felrobbanni a csarnok, tele van medvehagymával, hónapos retekkel, csírákkal, de még mindig van csicsóka és paszternák is. Elegem lett a zacskós salátákból, úgyhogy inkább csináltam egy nagy adag rendeset, csicsókával, zsenge retekkel, medvehagymával. Én mondom, isteni lett. Tavaszodik. Vészesen tavaszodik.

Elõkészítés: kb. 10 perc

Összeállítás: 5 perc

csicsokasalata_retekkel_medvehagymaval (11)



Hozzávalók:

6 ? 7 db csicsóka

5 ? 6 db zsenge hónapos retek

1 kisebb fej lilahagyma

fél csokor medvehagyma (a kisebb levelek)

fél citrom leve

kevés só, frissen õrölt tarkabors

1 kis csokor petrezselyemzöld

olívaolaj

A csicsókákat alaposan átdörzsöltem egy nedves szivaccsal. A retket, a medvehagymát és a petrezselyemzöldet megmostam, megpucoltam a lilahagymát. Kicsavartam fél citrom levét.

Összállítottam a salátát. A csicsókákat vékonyan felszeleteltem, egy nagyobb tálba tettem, majd meglocsoltam a citromlével. A retkeket és a lilahagymát is vékony szeletekre vágtam. A csicsókához adtam. Enyhén sóztam, megszórtam frissen õrölt borssal is. A petrezselyemzöldet leveleire szedtem, és az összevágott medvehagymával együtt a salátához adtam. Alaposan összeforgattam, hogy a citromlé és a fûszerek minden szeletet bevonjanak. A végén meglocsoltam extra szûz olívaolajjal. Ennyi. ;)

Remoskában sült zöldségekkel és csirkecombbal ettük. Egyébként kevés kevés natúr joghurttal meglocsolva is isteni a saláta.

csicsokasalata_retekkel_medvehagymaval (6)

csicsokasalata_retekkel_medvehagymaval (13)


Innen is szemezgethettek




csicseriborsokremes_teszta (4)
Csicseriborsókrémes fokhagymás tészta


sargaborsofozelek római komennyel1
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával


kakukkfüves gombával töltött krumpli (2)
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal



Zöldség rakottas túróval, sajttal




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/03/08/csi...

sponsored links

Keres?s