Csicsókasaláta hónapos retekkel és medvehagymával
sponsored links
A játszótéri homokozó tele van kis csírákkal. Na nem az ott homokozó gyerekekre gondolok, legalább is nem Rozira. Szóval, tele van kis magokkal, a fene tudja, honnan kerültek oda, de most kicsíráztak. A giliszták is elõmásztak, meggondolatlanul, a kiskorú legnagyobb örömére. Kis naiv szelvényesek, õk még nem tudják?
Én meg leraboltam a piacot. Kezd felrobbanni a csarnok, tele van medvehagymával, hónapos retekkel, csírákkal, de még mindig van csicsóka és paszternák is. Elegem lett a zacskós salátákból, úgyhogy inkább csináltam egy nagy adag rendeset, csicsókával, zsenge retekkel, medvehagymával. Én mondom, isteni lett. Tavaszodik. Vészesen tavaszodik.
Elõkészítés: kb. 10 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
6 ? 7 db csicsóka
5 ? 6 db zsenge hónapos retek
1 kisebb fej lilahagyma
fél csokor medvehagyma (a kisebb levelek)
fél citrom leve
kevés só, frissen õrölt tarkabors
1 kis csokor petrezselyemzöld
olívaolaj
A csicsókákat alaposan átdörzsöltem egy nedves szivaccsal. A retket, a medvehagymát és a petrezselyemzöldet megmostam, megpucoltam a lilahagymát. Kicsavartam fél citrom levét.
Összállítottam a salátát. A csicsókákat vékonyan felszeleteltem, egy nagyobb tálba tettem, majd meglocsoltam a citromlével. A retkeket és a lilahagymát is vékony szeletekre vágtam. A csicsókához adtam. Enyhén sóztam, megszórtam frissen õrölt borssal is. A petrezselyemzöldet leveleire szedtem, és az összevágott medvehagymával együtt a salátához adtam. Alaposan összeforgattam, hogy a citromlé és a fûszerek minden szeletet bevonjanak. A végén meglocsoltam extra szûz olívaolajjal. Ennyi.
Remoskában sült zöldségekkel és csirkecombbal ettük. Egyébként kevés kevés natúr joghurttal meglocsolva is isteni a saláta.
Csicseriborsókrémes fokhagymás tészta
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Zöldség rakottas túróval, sajttal
Én meg leraboltam a piacot. Kezd felrobbanni a csarnok, tele van medvehagymával, hónapos retekkel, csírákkal, de még mindig van csicsóka és paszternák is. Elegem lett a zacskós salátákból, úgyhogy inkább csináltam egy nagy adag rendeset, csicsókával, zsenge retekkel, medvehagymával. Én mondom, isteni lett. Tavaszodik. Vészesen tavaszodik.
Elõkészítés: kb. 10 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
6 ? 7 db csicsóka
5 ? 6 db zsenge hónapos retek
1 kisebb fej lilahagyma
fél csokor medvehagyma (a kisebb levelek)
fél citrom leve
kevés só, frissen õrölt tarkabors
1 kis csokor petrezselyemzöld
olívaolaj
A csicsókákat alaposan átdörzsöltem egy nedves szivaccsal. A retket, a medvehagymát és a petrezselyemzöldet megmostam, megpucoltam a lilahagymát. Kicsavartam fél citrom levét.
Összállítottam a salátát. A csicsókákat vékonyan felszeleteltem, egy nagyobb tálba tettem, majd meglocsoltam a citromlével. A retkeket és a lilahagymát is vékony szeletekre vágtam. A csicsókához adtam. Enyhén sóztam, megszórtam frissen õrölt borssal is. A petrezselyemzöldet leveleire szedtem, és az összevágott medvehagymával együtt a salátához adtam. Alaposan összeforgattam, hogy a citromlé és a fûszerek minden szeletet bevonjanak. A végén meglocsoltam extra szûz olívaolajjal. Ennyi.
Remoskában sült zöldségekkel és csirkecombbal ettük. Egyébként kevés kevés natúr joghurttal meglocsolva is isteni a saláta.
Innen is szemezgethettek
Csicseriborsókrémes fokhagymás tészta
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Zöldség rakottas túróval, sajttal