Csicsókakrémleves kolbásszal
sponsored links
Csicsókakrémleves kolbásszal
Csicsóka, csicsóka, már nagyon sokat hallottam róla, de még eddig nem kóstoltam. Apósom is sokat mesélt róla, hogy régen a kert végében termett s csak húzták ki kisgyerekként és rágták, s milyen ízletes rágcsálnivalószámba ment. Én a kertben ugyan nem találtam, de a boltban megláttam és éreztem, hogy eljött az ideje, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljek azokkal a gumókkal. Nem tudom, hogy az elõbbiek miatt vagy mert olyan szép frissek voltak, de rögtön vettem egy jókora zacskóval, s reggel amint felkeltem elsõ dolgom volt, hogy elkészítettem ezt a levest :) Sokat töprengtem azon, hogy milyen formájában próbáljam ki elõször, míg végül a leves mellett döntöttem, mert egy jó tányér finom levesnek családunk egyik tagja sem bír ellenállni...Meg kell mondjam nem csalódtam a csicsókában, s a kolbásszal igazán tökéletes lett az ízkombináció!
Hozzávalók:
500 g hámozott, darabolt csicsóka1 db hámozott, darabolt krumpli
1 fej hámozott, aprított vöröshagyma
1 l zöldség- vagy húsleves alaplé
1-1,5 dl fõzõtejszín
sült kolbász karikák
petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
1. A felaprított hagymát kevés olajon dinszteljük meg.2. Adjuk hozzá a darabolt csicsókát és krumplit, majd öntsük fel az alaplével és fõzzük puhára a zöldségeket.
3. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
4. Miután puhára fõttek a zöldségek botmixerrel pürésítsük.
5. Keverjük bele a tejszínt, majd fõzzük egy pár percet össze.
6. Tálaljuk petrezselyemzölddel, sült kolbász karikákkal és pirítóssal.