Csicsóka és egészség avagy Le a kalappal
sponsored links
Egy ideje már az agyamban, na jó a fejemben motoszkált, hogy csicsókából kellene, fasírtot, pogácsát, golyót, rudacskát, vagy valami ilyesmit készíteni.
Tegnap úgy éreztem, hogy most! eljött a pillanat, amikor neki kell állnom...
...persze ebben az is segített, hogy szép, nagyobbacska csicsókákat leltem a zöldségesnél.
Elkészült, és jó lett, nagyon, mondhatnám le a kalappal, de mivel a konyhában nem igen hordok (-unk) kalapot, vagy legalább is nem valljuk be; csak azt tudom ígérni, hogy fogtok még ezzel,illetve ilyesmi csodákkal találkozni nálam, ha felugrotok hozzám, de a kalapot már az elõszobában le kell venni, vagy gyertek anélkül és ölég lesz egy elismerõ fõhajtás ?
Persze, itt a blogban is közkincsé teszem, efféle csicsókás kreációimat ?
CSICSÓKA TALLÉROK A SÜTÕBÕL
Hozzávalók:
50 dkg csicsóka
2 db tojás
4-5 ek. zsemlemorzsa
1 ger. fokhagyma
kapor
bors, só
salátafélék, tejföl
A csicsókát egy zöldséghámozóval megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
Elõször hozzákeverjük a tojásokat, aztán a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, és kaporral ízesítjük.
A sütõt 200 fokon elõmelegítjük.
Egy tepsit finoman kiolajozunk.
A csicsókás masszából golyókat, majd tallérokat formázunk, belepakoljuk a tepsibe és kb.30 perc alatt megsütjük, közben (a sülés felénél) egyszer átfordíthatjuk õket.
Nekem ebbõl a mennyiségbõl 10 db tallér jött ki.
Salátafélékkel, és tejföllel kínáljuk. (én egy kis chilipehely ?csókot? is adtam neki).
Talán fontos lehet: az én csicsókáim, mint azt említettem, szép nagyok voltak, így 3 db, 52 deka volt, és pucolás után 43 lett belõle. Az én "masszám" viszonylag laza volt, amit a zsemlemorzsa mennyiségével lehet szabályozni, ügyelve arra, hogy ne kegyen túl morzsás.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!