Csicsóka krémleves
sponsored links
Hozzávalók:
4 db csicsóka (közepes méretû)
1 db közepes krumpli
1 kisebb hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
kb. 1 - 1,5 dl tejszín (33%-os)
1 leveskocka
só, bors, szerecsendió
kevés olaj
A tálaláshoz:
metélõhagyma
pirított kolbászkarikák
levesgyöngy
A csicsókát és a krumplit meghámoztam, felkockáztam és hideg vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.
A hagymát meghámoztam,felkockáztam. A fokhagymát szintén meghámoztam, felaprítottam.
A felhevített olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, csicsókát és a krumplit, kissé ezeket is pirítottam, majd felöntöttem kb. 7 dl vízzel, belemorzsoltam a leveskockát, hagytam felforrni, majd hagytam puhára fõni. Ha már minden mepuhult, botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a tejszínt, ízesítettem sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval.
Füstöltkolbászt vékony karikákra vágtam, teflonserpenyõben mindkét oldalukon megpirítottam.
A levest a kolbászkarikákkal és apróra vágott metélõhagymával tálaltam, esetleg levesgyöngyöt is adhatunk hozzá.