Csicsóka, bivaly és Blumenthal...
sponsored links
A három szó csupán ízelítõ, kiragadt rész a legújabb Magyar Konyhából. A kicsit hosszabbra nyúlt év végi pihenõ után, újult erõvel kezdett munkához a szerkesztõség, az eredmény pedig: ismét egy színvonalas, színes tartalommal teli lap lett.
Rögtön az elején egy érdekes beszélgetést olvashattok Heston Blumenthallal. Az alkimista ízvadász, a brit konyha fenegyereke autodidakta szakács, mégis olyan területeket tárt fel, melyek korábban ismeretlenek voltak a gasztronómia mûvelõi elõtt. Sokan, mint a molekuláris konyha egyik úttörõjeként tartják számon, ám legújabb vállalkozása azt bizonyítja, hogy a hagyományok, a brit gyökerek irányába is elkötelezett.
Aztán itt van a burgonya, mely úgy tûnik mostanság sláger téma, mi is foglalkoztunk vele itt. A növény újra reneszánszát éli, fõleg amióta az egyszerû fogyasztó számára is elérhetõk a legkülönfélébb fajták. Be is mutatnak vagy tíz félét és vagy öt kreatív receptet.
Hasonlóan divatos téma a csicsóka. Ez érthetõ is, hisz egyrészt tulajdonképpen visszatérés õseink ízvilágába, másrészt az reformkonyha hívõi is elõszeretettel fogyasztják. Lehet nyersen is enni(így a legegészségesebb), de ...