Csicserifasírt
sponsored links
Anyától kaptam krumplisalátát. Ehhez szerettem volna készíteni valamit, de nem húsos ételt. Mivel egy nagy doboz csicseriborsó konzerv megbontva állt a hûtõben, gondoltam, felhasználom fasírthoz. Falafelfélét sütöttem, de inkább csicserifasírtnak nevezem. :)
Elkészítés
Az elkészítése nagyon egyszerû. Villával összetörjük a csicserit, lereszeljük a répát és a többi hozzávalóval, fûszerekkel összegyúrjuk. Tetszés szerint golyókat vagy kis lapos szeleteket formázunk és 180 fokos elõmelegített sütõben készre sütjük.
Hozzávalók:
5 ek. csicseriborsó
1 répa
2 ek. csicseriborsó liszt
2 ek. lenmagpehely
1 ek. tahini
1 ek. olívaolaj
só, bors, õrölt kömény ízlés szerint
1 tk. dijoni mustár
1 tk. cm ketchup
Elkészítés
Az elkészítése nagyon egyszerû. Villával összetörjük a csicserit, lereszeljük a répát és a többi hozzávalóval, fûszerekkel összegyúrjuk. Tetszés szerint golyókat vagy kis lapos szeleteket formázunk és 180 fokos elõmelegített sütõben készre sütjük.
Hozzávalók:
5 ek. csicseriborsó
1 répa
2 ek. csicseriborsó liszt
2 ek. lenmagpehely
1 ek. tahini
1 ek. olívaolaj
só, bors, õrölt kömény ízlés szerint
1 tk. dijoni mustár
1 tk. cm ketchup