Csicseriborsós tortilla

2014-05-04

sponsored links

Avokádó, koriander, paradicsom, csicseriborsó

A húsvéti sonkaszezon után valami könnyed, ugyanakkor laktató ételre vágytunk, s ezúttal a különféle tészták, rizsek helyett egy sokkal egzotikusabb ételre esett a választásunk. Elhoztuk hát Mexikó alapízeit a konyhánkba. Tortilla, avokádó, koriander, paradicsom, csicseriborsó voltak a fõszereplõk és szinte mindegyik hozzávaló megtalálható a szupermarketekben, friss koriander beszerzéséhez viszont a vásárcsarnokot ajánlom.

Hozzávalók:

  • 8 tortilla
  • 2 db érett avokádó
  • 20 dkg szeletelt jégsaláta
  • kis csokor friss koriander
  • 3 db paradicsom
  • fél citrom vagy lime leve
  • só és bors
  • 40 dkg csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kiskanál õrölt csilipaprika (cayenne bors)
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evõkanál olívaolaj

Tortilla töltés

A fogás elkészítése egyszerû, ám egy picit idõigényes. Az avokádókat félbevágtam és eltávolítottam a magokat – óvatos bánjatok ezekkel a diónyi méretû igencsak kemény magokkal különben könnyen elõkerülhet a sebtapasz. Ezután eltávolítottam a sötétzöld héjakat, és a halványabb zöld puha növényhúst felkockáztam, majd egy tálban ráfacsartam a citromlevet és összekevertem. A paradicsomot szintén kockákra vágtam és hozzáadtam az avokádóhoz, majd erre a sorsra jutott a felaprózott koriander is. Sóval, borssal ízesítettem, s ezzel kész is lett az avokádós salsa.

Mikor ezzel megvoltam, hozzáláttam a csicseriborsós töltelék fõzéséhez. Egy mélyebb tálban villa segítségével szétnyomkodtam a csicseriborsót, aztán egy lábosban felhevítettem a két evõkanál olívaolajat, majd aranybarnára pirítottam benne a vékony karikákra vágott hagymát. Ezután hozzáadtam a csicseriborsót és a két kiskanál csilipaprika porral jól összekevertem. 5-10 percig közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítottam, s ezzel el is készült ez az összetevõ is.

Végsõ fázisként nincs más dolgotok, mint elhelyezni a salátát, a csicseriborsó masszát, és az avokádós salsát egy tortillán, majd meglocsolni egy kis tejföllel. Ha friss tavaszi-nyári ízbombára vágytok, erõsen ajánlott az elkészítése. Jó étvágyat kíván: Apátok!



Folytats a blogon ... apafoz.com/2014/05/04/csicseriborsos-...

sponsored links

Keres?s