Csicseriborsós ropogós sült csirke grillezett citrommal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 50 dkg csirkecomb
- 1 csicseriborsó konzerv (24 dkg)
- 4 lilahagyma
- 3 citrom
- 4 cikk fokhagyma
- 7 evõkanál olívaolaj
- 3 teáskanál fûszerpaprika
- 4 dl zöldségalaplé
- 80 ml fehérbor
- 1 marék petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
Elkészítése:
1. A húst megmossuk, majd egy tálban alaposan összekavarjuk sóval, borssal, paprikával, meg olajjal.
2. A csirkecombokat egy tepsibe helyezzök, felöntjük borral, alaplével, illetve 1 citrom levével, és 200 fokos sütõben 30 percig sütjük.
3. Ekkor kivesszük, és hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, illetve a csirkemellet. Jól meglocsoljuk a tepsiben lévõ folyadékkal.
4. További 20 perc alatt készre sütjük, közben néhányszor meglocsolhatjuk.
5. Közben egy grillserpenyõt felforrósítunk. A citromokat három részre vágjuk, és enyhén megkaramellizáljuk a serpenyõben.
6. A csicseriborsós ropogós csirkét gazdagon megszórjuk petrezselyemzölddel, és grillezett citrommal szervírozzuk.