Csicseriborsós makaróni
sponsored links
Egy újabb olaszos finomság Apa konyhájából, egyenesen a képernyõtökre! Ebben az ételben a csicseriborsóé és a fûszereké a fõszerep, ezek nélkül elég szegényes lenne az általam oly kedvelt makaróni tészta. Az elkészítési útmutatót abban a recepttárban találtam, amely elindított a fõzés útján, errõl fogok is késõbb írni. Kezdõknek is ajánlott, hiszen nagyon könnyen elkészíthetõ és laktató étket varázsolhatunk a hozzávalókból, alig egy óra leforgása alatt. Az összetevõket könnyû beszerezni, szinte bármelyik kisebb-nagyobb diszkontban vagy szupermarketben kapni lehet makaróni tésztát és csicseriborsó konzervet is.
Hozzávalók:
- 500 g rövid makaróni
- 3 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 fokhagyma gerezd apróra vágva
- 400 g csicseriborsó
- 2 ek. oregánó
- 1 ek. bazsalikom
- 200 g paradicsompüré
- só, bors
Elsõ lépésként felforraltam kb. két liter sós vizet és 8-10 perc alatt “al dente” (félpuha) állagúra fõztem benne a tésztát, 1 evõkanál olívaolaj társaságában, hogy ne ragadjon össze. Majd alaposan lecsepegtettem, és félretettem egy tálban. Ezután 2 ek. olívaolajon aranybarnára pirítottam a vöröshagymát kb. 4-5 perc alatt, és hozzáadtam a csicseriborsót, valamint 0.5 l vizet, és fedõ alatt kb. fél óra alatt puhára pároltam. Miközben fõtt a borsó, egy kis tálban összekevertem a paradicsom pürét és a fûszereket, hogy átvegye a massza a bazsalikom és az oregánó aromáját. Amikor megpuhult a csicseriborsó, és elforrt róla a víz is, hozzáadtam a tésztát, valamint a fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítettem. Nagyjából még öt percig kevergettem alacsony lángon és el is készült az étek.
Tálaláskor trappista sajtot reszeltem a tetejére. Jó étvágyat kíván Apátok!