Csicseriborsós frittata kaprosan

2014-02-22

sponsored links


A frittata tulajdonképpen egy sült tojáslepény, melynek természetesen a tojás az alapja, azon felül pedig bármivel kombinálható. Lényegében az kerül bele, ami épp kéznél van, vagy amit szeretünk.
Én csicseriborsót meg sajtot adtam hozzá, kaporral fûszereztem, így ez egy fehérjében gazdag étel. Friss zöldséggel, olajos magokkal kiegészítve még táplálóbb, egészségesebb.
Gazdag, finom, alakbarát reggeli :)

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 8 tojás
  • 10 dkg száraz csicseriborsó (vagy 40 dkg konzerv)
  • 20 dkg fetasajt
  • 5 dkg vegyes olajos mag: tökmag, napraforgó, lenmag, szezám stb
  • 7 kisebb retek
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 2 dl tej
  • 2 lilahagyma
  • 2 evõkanál apróra vágott kapor
  • negyed citrom leve
  • 3 evõkanál extra szûz olívaolaj
  • 1 evõkanál kókuszzsír
  • só, frissen õrölt bors

Elkészítése:

  • A csicseriborsót elõzõ este beáztatjuk, majd másnap puhára fõzzük, és leszûrjük. Ha konzerv csicseriborsót használunk, 40 dkg szükséges, mert ez már elõre meg van fõzve. 
  • A tojásokat egy tálban villával felverjük, tejjel elkeverjük, megsózzuk és borsozzuk. 
  • Egy tûzálló serpenyõben, kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, és a kaprot, majd 2 percig kavargatva pároljuk. 
  • Beleöntjük a tojásos masszát, rámorzsoljuk a fetasajtot, és 2 percig hagyjuk sülni. Ezután sütõbe helyezzük, és közepes hõfokon, további 15 percig sütjük. 
  • Közben a  tökmagot száraz serpenyõben megpirítjuk, a retket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát pedig meghámozzuk, és vékonyra hasábokra szeljük (pl zöldséghámozóval). 
  • A zöldsgégeket, meg a tökmagot az olívaolajjal, meg a citrom levével összekavarjuk, picit sózzuk, borsozzuk, majd a megsült, darabokra vágott tojáslepénnyel fogyasztjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/csicse...

sponsored links

Keres?s