Csicseriborsó saláta,natúr csirkemellel és mozzarellasajttal tálalva.
sponsored links
A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvezõ, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.Ez a zöldség rostokban és fehérjékben is gazdag, így segíti emésztésünket,
csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is. Alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek számára különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása. Az alacsony glikémiás index nem csak a cukorbetegek számára jelent jót, hiszen ez azt jelenti, hogy jóval az elfogyasztása után is kitart, vagyis elkerülhetõek az éhségrohamok. Fogyókúrázók étrendjébe is tökéletesen beleillik.Készíthetõ belõle püré, fõzelék, leves, de akár pörköltösen is tányérra adhatjuk. Lisztté õrölve használható sûrítésre, de a lisztbõl ízletes lepények is készíthetõek. A két legnépszerûbb és leggyakoribb csicseriborsóból készült étel a falafel és a humusz,de én ma nem ezt a receptet hoztam nektek,hanem egy igazán Bibimonis salátát készítettem a csicseriborsóból,amit olvasztott mozzarella sajttal és natúr csirkemell szelettel kínáltam.
Nálunk nagy sikere van mindig,ezért is került fel most a blogba,hogy ti is kipróbálhassátok.
Hozzávalók a salátához:
1 üveg/ 540 g. csicseriborsó konzerv
1 db nagyobb tv paprika
1 db piros Kalifornia paprika
2 db közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 db koktél paradicsom
1 csokor friss petrezselyemzöld
3 evõkanál olívaolaj
Ízlés szerint: só, õrölt bors
Hozzávalók a natúr csirke szelethez:
4 szelet ujjnyi vastag csirkemell
õrölt chili pehely
ízlés szerint: só, õrölt bors
Kevés olívaolaj a sütéshez
Hozzávalók az olvasztott mozzarellához:
2 evõkanál olívavaolaj
4 db mozzarellesajt
kevés só és petrezselyemzöld
Továbbá 4 szelet pirítós kenyér
Elkészítése:
A csicseriborsóról öntsük le a levét és mossuk át,majd csöpögtessük le,
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk kisebb darabokra,majd az olívaolajon futtassuk meg.
Adjuk hozzá a kis kockákra felvágott piros és sárga paprikát,és a csicseriborsót,majd ízesítsük sóval,borssal.Keverjük hozzá a félbevágott paradicsomokat és a finomra összevágott petrezselyemzöldet..Egy két percig együtt összepirítjuk,majd levesszük a tûzrõl.
Letakarva melegen tartjuk.
A mozzarella sajtokat lecsöpögtetjük.
Egy kisebb kerámia edénybe két evõkanál olívaolajat öntünk és erre helyezzük a sajtokat.
Megszórjuk sóval és forró sütõbe tesszük kb 3 percre.
Akkor jó ha még nem pírul a teteje csak a széle olvadni kezd.
Ekkor kivesszük és a petrezselyemzölddel megszórjuk.
A csirkemelleket sózzuk ,borsozzuk és megszórjuk a chili pehellyel,majd a felforrósított olívaolajon átsütjük mind két oldalát kb 3-3 perc alatt.
Mindennel elkészültünk akkor még melegen tálaljuk és pirítós kenyeret kínálunk hozzá.