Csicseriborsó pörkölt
sponsored links
Boldog új évet mindenkinek!!!!!
Ugyanakkor boldog blogszülinapot a blogomnak, most lett 7 éves :)
És akkor egy finom, húsmentes pörkölt, mert ilyet is lehet :) És megvan a története is, egy hónapig egy vegetáriánus indiai családdal laktunk, ahol nem fõzhettem húst, így készült bárányhús helyett gombával ez a pörkölt :)
Ugyanakkor boldog blogszülinapot a blogomnak, most lett 7 éves :)
És akkor egy finom, húsmentes pörkölt, mert ilyet is lehet :) És megvan a története is, egy hónapig egy vegetáriánus indiai családdal laktunk, ahol nem fõzhettem húst, így készült bárányhús helyett gombával ez a pörkölt :)
Hozzávalók (4 személy részére): 25 dkg csicseriborsó, 5 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 piros paprika, 20 dkg gomba, 5 ? 6 evõkanál sûrített paradicsom, 4 babérlevél, 5 ? 6 cikk fokhagyma, só, bors, zöldpetrezselyem, kevés olaj.
Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap sózzuk, lassú tüzön puhára fõzzük, leszûrjük. A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockára vágott piros paprikát, a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 2 dl vízzel, együtt puhára pároljuk, hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, a csicseriborsót, a gombát, 6- 7 perc alatt összerotyogtatjuk, végül megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel.