Csicseriborsó-leves mángolddal
sponsored links
Ezúttal Bors and Pepper portugál receptjei inspiráltak, egész pontosan egy spenótos csicseriborsóleves, ami a velefõtt füstölt kolbásznak köszönhetõen igen közel áll a magyar ízléshez és így a konzervatívabb ízlésû pasik körében is sikert arathat. Kicsit körülnéztem a többi blogon is, mások hogy készítik és további kipróbálásra érdemes változatokra bukkantam - íme egy szubjektív válogatás, a teljesség igénye nélkül...
Változatok csicseriborsó-levesre:
Csicserileves gerslivel (Receptmûves)
Marokkói csicseriborsó-leves (Lila Füge)
Spenótos-paradicsomos változat (Rita konyhája)
Gorgonzolás csicserileves (Hínyenc)
Csicseriborsó-krémleves garnélával (Ízbolygó)
Vöröslencsés-korianderes verzió (Zizi kalandjai)
Hozzávalók:
1 üveg/konzerv fõtt csicseriborsó (pl. DM Alnatura)
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma ...