Csicseriborsó leves.
sponsored links
Téli hidegben igencsak jólesik egy tányér finom meleg leves. Valahogy ebben az idõszakban sokkal többször fõzök levest, mint máskor. Csicseriborsó levest is ilyenkor többször készítek, de valahogy eddig még a blogban nem szerepel a recept. Így aztán most elérkezett az idõ, hogy megosszam hogyan is készül nálam ez a finom, kiadós leves. Én mindig száraz csicseriborsóból fõzöm a levest, így elõzõ este hideg vízbe be kell áztatni. Persze konzerv csicseriborsó esetén ezt a folyamatot kihagyhatjuk. A bacon sütésénél visszamart zsiradékon kezdem el párolni a hagymát, így már attól finom ízt kap. A római kömény, a többi fûszer, és a fõzés végén hozzáadott tejföl és citromlé, pedig csak még ízletesebbé teszi a levest. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá kenyeret vagy éppen pogácsát.
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó(száraz)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
10 dkg bacon
1 tk római kömény
szerecsendió
curry ...