Csicseriborsó fõzelék szezámmaggal, zöldségekkel

2013-11-14

sponsored links


Egy borongós õszi napot tehetünk színesebbé ezzel az izgalmas, fûszeres fõzelékkel.
A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfõzzük. A fõzõvízbe teszünk egy gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, koriandermagot, sót és puhára fõzzük. Egy serpenyõben, kevés olajra feltesszük a felaprított vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát. A szezámmaggal együtt megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, répát és petrezselyemgyökeret. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáöntjük a szintén megfõtt csicseriborsóhoz. Ízesítjük kurkumával, borssal. Friss petrezselymet aprítunk hozzá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzáöntjük a zöldséges csicseriborsóhoz. Elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük ha még szükséges. 

A csicseriborsóban rengeteg a lehetõség, íme néhány korábbi receptünk:
Falafel, Csicseriborsós-fetás saláta, Humusz.

Hozzávalók:
  • 200 gr csicseriborsó
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db kicsi petrezselyemgyökér
  • 100 gr zeller ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2013/11/cs...

sponsored links

Keres?s