Csicseriborsó fõzelék szezámmaggal, zöldségekkel
sponsored links
A csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfõzzük. A fõzõvízbe teszünk egy gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, koriandermagot, sót és puhára fõzzük. Egy serpenyõben, kevés olajra feltesszük a felaprított vöröshagymát és az 1 gerezd fokhagymát. A szezámmaggal együtt megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott zellert, répát és petrezselyemgyökeret. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáöntjük a szintén megfõtt csicseriborsóhoz. Ízesítjük kurkumával, borssal. Friss petrezselymet aprítunk hozzá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzáöntjük a zöldséges csicseriborsóhoz. Elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük ha még szükséges.
Falafel, Csicseriborsós-fetás saláta, Humusz.
Hozzávalók:
- 200 gr csicseriborsó
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db kicsi petrezselyemgyökér
- 100 gr zeller ...