Csicseriborsó fõzelék spenóttal
sponsored links
A fõzelékrepertoárt ezzel a spenótos csicserifõzelékkel bõvítem.
Hozzávalók (4-6 adaghoz):
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
250 g friss spenót
200 g csicseriborsó (1 konzerv)
1-1.3 liter zöldségalaplé vagy húslé
3 nagyobb burgonya
100 ml tejszín
1 ek. fûszerpaprika
ízlés szerint só, frissen õrölt fehérbors
tálaláshoz petrezselyem
A hagymákat megtisztítom, apróra vágom. A spenótot alaposan megmosom, apróbb darabokra vágom és bõ lobogó vízben 1-2 perc alatt blansírozom majd leszûröm. A krumplikat megtisztítom, meghámozom, nagyobb darabokra vágom (minden krumplit négybe). Az olajon a hagymát és fokhagymát átsütöm, hozzáadom a krumplit majd felöntöm alaplével, vagy annak hiányában vízzel. Érdemes elõbb kevesebb alaplevet hozzáadni és inkább késõbb pótolni, hogy elérjük a kívánt sûrûséget. Fûszerezem, majd nagyjából 10 percet fõzöm, amíg a krumpli szinte megpuhul. Hozzáadom a spenótot, a csicseriborsót és a fûszerpaprikát meg a tejszínt. Néhány percig fõzöm, amíg a krumpli már teljesen puha lesz. A krumplikat kihalászom és a fõzõlével botmixerrel pépesítem. Itt is érdemes félretenni a folyadékból, hogy aztán pótolva elérjük a kívánt sûrûséget.
Petrezselyemmel és friss házi kenyérrel tálalom.